Skjern BykirkeAlt er skabt for at tilbede Gud
Alt er skabt for at tilbede Gud

Om tilbedelse #3

På vores tur til Mission Worship i Eastbourne i det sydlige England, hørte jeg et foredrag om, hvad tilbedelse er. Det har fyldt meget siden, og jeg har lyst til at dele det med jer. Vi er nået til det tredje punkt ud af fire, og du kan stadig læse de første to indlæg i serien her (det første og det andet):

Alt er skabt for at tilbede Gud

I Bibelen tales der ikke kun om at mennesket skal give Gud ære og tilbedelse. Lad os tage et par eksempler:

Es 49,13: Himlen skal råbe af fryd og jorden juble, bjergene skal bryde ud i fryderåb.

Es 44,23: Råb af fryd, himmel, for Herren har grebet ind. Bryd ud i jubelråb, jordens dybder, bryd ud i fryderåb, bjerge, skoven med alle dens træer!

Sl 19,2: Himlen fortæller om Guds herlighed, hvælvingen beretter om hans hænders værk;

Sl 148,2-10: Lovpris ham, alle hans engle, lovpris ham, hele hans hær! Lovpris ham, sol og måne, lovpris ham, alle lysende stjerner! Lovpris Herren på jorden, alle I havdyr og store dyb, ild og hagl, sne og røg, du stormvejr, der udfører hans befaling! Alle I bjerge og høje, alle I frugttræer og cedertræer, alle I vilde dyr og alt kvæg, alle I krybdyr og vingede fugle!

Hele skaberværket, alt det Gud har skabt, synger hans pris. Lovsynger ham og tilbeder ham. Der er altså ikke noget, der er skabt for ikke at tilbede Gud. Alt, hvad der er skabt af Gud, giver ham ære. Det gælder træerne, bjergene, havet, solen, månen, stjernerne, uvejret, dyrene, himlen og englene.

Vi  mennesker er på samme skabt af Gud til at tilbede ham, og det er vores første og primære formål med at vi blev skabt.

 

Seneste blogindlæg

“Vil du være min ven?”

“Vil du være min ven?”

"Vil du være min ven?" Blogindlæg om fællesskab Hver tirsdag er der legestue i Skjern Bykirke fra 10-12. En dag kom der en lille pige hen til mig og spurgte frimodigt og forventningsfuld: ”Vil du være min ven?” Det gjorde mig glad med denne åbenhjertighed og direkte...

læs mere
Når I faster!

Når I faster!

Jesus siger ”når I faster” til sine disciple i Matthæusevangeliet 6,16. Han siger ikke ”hvis I faster!” Gennem mange år havde jeg ikke nogen praktisk forståelse og erfaring af det at faste

læs mere