Skjern BykirkeNyhedsbrev august 2016
Nyhedsbrev august 2016

ALLE DAGE

“Jeg er med jer alle dage”, har Jesus lovet. Det må også betyde i hverdagene.

Som kristne skal vi passe på at vi ikke opdeler vores liv , så dét der har med Gud at gøre kun bliver om søndagen, og når vi ellers laver “kristne” ting.

Vi må minde hinanden om, at også vores dagligdag på arbejdet, i fritiden, familielivet osv. har med Gud at gøre. Vi holder hviledagen hellig, men hverdagen er også hellig. Gud ønsker at være med i hele livet.

Her er to citater som understreger at Gud er på spil både om søndagen og i ugens løb:

“Vi har da vel ikke en eller anden opfattelse af, at gudstjenesten er et møde hvor præsten holder en opbyggelig tale i en passende ramme af bekendtgørelser, fællessang osv. Vi forstår vel, at det der sker søndag formiddag, eller på andre tidspunkter er det, at vi møder Gud, at paradisets porte står på vid gab, at vi hører dets tone og fornemmer dets lys og dets farver. Smager frugter af livets træ og drikker af livets vand. I gudstjenesten i kirken der bliver dette at være ombord i frelsens skib til synlig, håndgribelig virkelighed.”

(Poul Hoffmann)

”En times tid søndag er vi samlet. Resten af ugen er vi spredt i den verden, hvor vi er sat til at tjene. Sådan har det været fra den første menigheds tid…

Menighedens muligheder for evangelisering er ikke først og fremmest summen af aktiviteter. Det er summen af alle de venskaber og relationer, menighedens medlemmer har med kirkefremmede”

(Ole-Magnus Olafsrud)

 

Arbejdspladsen, familien, fritiden, menigheden, hverdag og helligdag: Gud ønsker at være med i det hele. På menighedslejren vil vi dykke mere ned i Guds nærvær i vores dagligdag, og hvordan de gode nyheder om Jesus kommer til udtryk i vores liv, til glæde for andre.


Menighedslejr på Solgården

26.- 28. August.

Velkommen til årets brag af en fest for hele den store kirke-familie!

Sidste weekend I august bliver efterskolen Solgården overtaget af Skjern Bykirke, som holder årets menighedslejr. Her vil være tid til at være sammen, møde nye mennesker, samtale om livet, spise god mad, lytte til spændende talere. Årets hovedtaler er Claus Grønbæk, præst I Københavnerkirken.

Claus brænder for at vi som kirke må dele de gode nyheder om Jesus med andre mennesker, og vil undervise os om hvordan Gud udruster os som kristne – og som menighed – til at “gå ud i alverden”.

Tilmelding og praktisk information

Nyt om kirkebygning

Fredag aften på menighedslejren vil byggeudvalget opdatere os på sidste nyt med hensyn til tidsplan, økonomi mm.


Kirkefest i Skjern

Lørdag 1. Oktober.

Lørdag 1. oktober afholdes en stor, landsdækkende kirkefest i Skjern. Skjern Bykirke er vært ved arrangementet, som foregår i Kulturcentret. Kirkefesten arrangeres af Evangelisk Luthersk Netværk.

Temaet for Kirkefesten er “Kirken ud over kanten”. Hvordan får vi de gode nyheder om Jesus ind i vore egne hjerter og ud til det danske folk? I tidligere tider har vækkelser ramt Skjern og omegn i flere omgange, til stor velsignelse for området. Er de tider forbi? Vækker Gud stadig folk – og hvad skal vi forvente i fremtiden, og i vores egne liv?

Lav gerne en aftale med din smågruppe eller bibelkreds om at tage afsted sammen. Der er program for mindre børn om eftermiddagen.

Information og tilmelding


Blå Kors Børnelejr

Blå Kors afholder i alt 11 sommerlejre forskellige steder i landet for forskellige aldersgrupper og med forskellige temaer. Fælles for lejrene er, at det er kompetente og engagerede frivillige, der driver dem.

I år foregik en af lejrene i samarbejde med Skjern Bykirke på Finderup Efterskole, Lejrtemaet var “Jorden rundt på fem dage”, og mere end 30 børn har mødt en række frivillige, engagerede unge og voksne som har givet en uge af deres ferie for at børnene må få oplevelsen af en god sommerferie. De har bla. været på udflugter til Wow-park, Legoland og i det hele taget haft en uge med leg og hygge. Undervejs har der været bibelfortællinger for børnene, og mange gode samtaler, knus og nærvær. Stor tak til alle lederne som har været der for dem, og givet dem en uge, de forhåbentlig husker med glæde.


Indsamling ved Bykirkens gudstjenester

I august måned samler vi ind til at støtte udbredelsen af evangeliet blandt det jødiske folk. Støtten vil gå til Ordet & Israel, og vil gå til “Yad va Lev” – på dansk “Hånd og Hjerte” – bevægelsens diakonale arbejde i Jerusalem. I løbet af de næste uger rejser både Inge Holm Frandsen og Signe Nikolajsen til Jerusalem for i efteråret at arbejde i Yad va Lev-arbejdet, Inge som senior, Signe som ung. De betaler selv for deres ophold, til gengæld kan vi gennem indsamlingen i august støtte det arbejde, de udfører.

Læs mere om Yad va Lev


Indsamling ved gudstjenester:

Giv kontanter – eller anvend Skjern Bykirkes MobilePay eller Swip.
Nr. 26622661 er nummeret til begge tjenester.


Vigtige datoer 

Menighedslejr på Solgården: 26.- 28. August
ELN Kirkefest i Skjern: Lørdag d. 1. oktober

Seneste blogindlæg

“Vil du være min ven?”

“Vil du være min ven?”

"Vil du være min ven?" Blogindlæg om fællesskab Hver tirsdag er der legestue i Skjern Bykirke fra 10-12. En dag kom der en lille pige hen til mig og spurgte frimodigt og forventningsfuld: ”Vil du være min ven?” Det gjorde mig glad med denne åbenhjertighed og direkte...

læs mere
Når I faster!

Når I faster!

Jesus siger ”når I faster” til sine disciple i Matthæusevangeliet 6,16. Han siger ikke ”hvis I faster!” Gennem mange år havde jeg ikke nogen praktisk forståelse og erfaring af det at faste

læs mere