Hvad sker der når vi dør? Hvor opholder vi os, og hvad er der i vente? Få svaret ved gudstjenesten Alle Helgen søndag aften 2. november kl. 19.30.
Allehelgens søndag er en dag, hvor kristne over hele verden mindes de døde – og samtidig fejrer det kristne håb om opstandelsen fra de døde. I en sådan fejring er det ikke mørket og angsten, men lyset og håbet som spiller en rolle.
Aftenen før Alle Helgens dag i 1517 hamrede Martin Luther i 1517 95 teser op på kirkedøren i Wittemberg, i protest mod datidens kirkelige forfald. Derefter tog reformationen fart – for man havde genopdaget, hvad Bibelen faktisk sagde om Guds nåde! Det samme trænger vi til at genopdage – som den netop afdøde præst og kogebogsforfatter Robert Farrar Capon, siger:
“Reformationen var en tid hvor folk blev svimlende berusede, fordi de nede i den sene middelalders underetage havde opdaget en hel kælder fuld af 1500 år gamle flasker med hundrede procent ren nåde – flaske efter flaske ren destillat af Guds ord, hvor blot en enkelt slurk overbeviste enhver om, at det ene og alene er Gud redder os. Nåden skal drikkes ren: ingen vand, ingen is, og bestemt ingen ginger ale; hverken godhed eller ondskab, ej heller blomsterne der springer ud i overåndelighedens forår får lov til at blive mixet i”.
Allehelgen er i nutiden smeltet noget sammen med (eller overtaget af) Halloween, selvom de to ting ikke har noget med hinanden at gøre. Men lad os bare gribe lejligheden til at spise sammen med naboen eller invitere kollegaen på kaffe, og dele livet med hinanden.