Skjern BykirkeNyhedsbrev oktober 2016
Nyhedsbrev oktober 2016

 Logo Skjern Bykirke

Du behøver ikke slå til

Af og til hører jeg den opgivende kommentar: ”Jeg slår ganske enkelt ikke til!” Det kan være som forældre, på arbejdet eller i menigheden. Jeg tror det er en moderne opfindelse, at vi skal slå til.

Hvad nu hvis det er en del af det, at være menneske, at vi ikke slår til? Og at der måske ligefrem er en mening med det: at vi skal finde sammen, og ikke kun regne med vores egne evner og ressourcer.

Når vi indser, at vi ikke kan selv, åbner vi os for det, der ikke kommer fra os selv. Vi overkommer ikke livets svære perioder, fordi vi anstrenger os, men fordi vi åbner os for hjælp udefra. Fra Gud og mennesker. Det kalder vi, med et lille ord, for nåde! Nåden er, at vi i Guds øjne ikke behøver at slå til. Det er nok, at vi bare er til.

En af Bibelens forfattere beskriver det således: ”Af hans fylde har vi alle modtaget, og det nåde over nåde.” Må det kristne fælleskab have en fylde af nåde over nåde til alle, både når vi samles til gudstjeneste, i mindre fælleskaber og i familien.

Giv op og lad Gud komme ind!

Guds fred og nådefulde fælleskab – Morten Rugager Kristensen

 


 

Kirkebyggeri

Drømmen om en ny kirkebygning, med bedre faciliteter til børn og voksne, bliver efterhånden mere konkrete.

I øjeblikket arbejdes der intenst på akustik, at finde de rigtige materialer til kirkesalen, at få tegnet væggene de rigtige steder, så vi får så gode lokaler som muligt.
Det hele med det overordnede mål, at vi må skabe plads til at være kirke for hele familien.

Der kom mange til første møde på Vardevej, hvor gavebreve kunne skrives under og vi håber rigtigt mange vil prioritere at komme på tirsdag 4. okt. mellem 16.30 og 20.30. Så vi kan få økonomien endeligt på plads.

 


Logos

Kirkegruppen Logos (det er græsk, og betyder Ordet) er for dig der gerne vil grave lidt dybere i Guds ord.

Den 23. oktober mødes vi igen kl 10-12. Jens kommer og holder to bibeltimer over emnet: “Staten og kirken i Det nye Testamente”.

 


 

Blå Kors lejr

Vi havde en virkelig fantastisk mulighed i sommers for at give 31 med tilknytning til Blå Kors en god ferieuge på Finderup Efterskole. I øjeblikket er gruppen ved at undersøge muligheden for at gentage succesen.

Men der er brug for hjælp! Hvis du har en lille lejrleder i maven eller bare godt kan lide at have det sjovt med børnene, så overvej, om du ikke allerede nu skal med på holdet til næste år.

Det er endnu ikke besluttet at det endelig bliver til noget. Skriv til: kontakt@skjernbykirke.dk

 


 

Nyt fra staben

Staben er menighedens daglige ledelse og består af stabsleder Jan Christiansen, formand Svend Erik Tarp, næstformand Peter Jensen (ca. én gang om måneden) og præsterne.

Men fremover vil Anna-Marie Møller (Rie) deltage i møderne, når hun har mulighed for det.

Vi ønsker at styrke menighedens fokus på kommunikation, så vi får formidlet de gode nyheder om Jesus bedst og mest effektivt. Hvis du har forslag til hvordan det kan gøres, så skriv til Rie på: am@graphiccare.dk.

Skriv også hvis du står for et arrangement eller en aktivitet, du gerne vil have fremhævet på hjemmesiden eller andet.

 


 

Datoer

I uge 41 er Jens Lomborg bortrejst til Israel. Han skal i ugens løb undervise 20 unge i Paulus’ brev til menigheden i Rom. Det sker på Discipelskolen i Det Danske Hus, som drives af Ordet & Israel.

I uge 43 er Morten Rugager Kristensen på Ådalen retræte i fem dage.
Dagene er inspireret af klosterlivet med stilhed, bibelmeditation og bøn. En tid til at hvile og ”hive stikket ud”.

 


 

Indsamling ved gudstjenester:

Giv kontanter – eller anvend Skjern Bykirkes MobilePay ellerSwip.
Nr. 26622661 er nummeret til begge tjenester.

Seneste blogindlæg

“Vil du være min ven?”

“Vil du være min ven?”

"Vil du være min ven?" Blogindlæg om fællesskab Hver tirsdag er der legestue i Skjern Bykirke fra 10-12. En dag kom der en lille pige hen til mig og spurgte frimodigt og forventningsfuld: ”Vil du være min ven?” Det gjorde mig glad med denne åbenhjertighed og direkte...

læs mere
Når I faster!

Når I faster!

Jesus siger ”når I faster” til sine disciple i Matthæusevangeliet 6,16. Han siger ikke ”hvis I faster!” Gennem mange år havde jeg ikke nogen praktisk forståelse og erfaring af det at faste

læs mere