Corona

For øjeblikket gælder disse retningslinjer fra myndighederne for kirker. Der står kort fortalt og helt overordnet set følgende:

• Der må synges til gudstjenester.
  • Ingen krav om tidsbegrænsning på gudstjenester.
  • Der må højst være én person pr 2 kvadratmeter i kirken, men der skal holdes 2 meters afstand mellem enheder ved sang.
  • Alle fra 12 år skal bære mundbind, når de går rundt.

Det er ikke nødvendigt at booke plads til gudstjenester.

Krav om mundbind og håndsprit

Når du deltager i en gudstjeneste i Skjern Bykirke skal du bære mundbind eller visir, når du kommer og går. Du skal også tage det på, hvis du bevæger dig rundt. Kravet gælder både ansatte, frivillige og deltagere.

Kravet gælder ikke, når du sidder ned eller knæler. Heller ikke når du kortvarigt rejser dig op f.eks. ved tekstlæsning eller velsignelsen, for derefter at sætte dig ned igen på samme plads. Præsten skal ikke have mundbind på, når han står ved alteret.

Børn under 12 år er undtaget kravet om mundbind.

Ligeledes skal man spritte hænder når man går ind – og man skal selvfølgelig ikke møde op, hvis man har symptomer eller er testet positiv for Covid-19. Alle skal sørge for at holde god afstand når man går ind og ud.

Forsamlingsforbuddet

Når gudstjenesten er slut og man har forladt kirken, træder det til enhver tid gældende forsamlingsforbud i kraft igen.

Forsamlingsforbuddet ændrer sig løbende henover forår og sommer. Så hold dig orienteret om, hvor mange man må samles indendørs og udendørs.

Der gælder særlige regler for foreninger med børn og unge under 18 år. DFS har udarbejdet en oversigt, som vi henviser til her.