Skjern BykirkeGud og afguder
Gud og afguder

For et par år siden holdt Jens en række prædikener over temaet ‘Gud og afguder’. Der er mange, der fik en fornyet forståelse af Gud og livet med ham, ved at lytte til de prædikener.

Derfor har vi nu lagt dem ud på den nye hjemmeside, så der er mulighed for at høre dem igen. Måske kunne det også være et oplæg til fire aftener i jeres smågruppe, hvor man kunne høre prædikenen og samtale om bibelteksterne, som Jens gennemgår.

I de fire prædikener er fokus på at forstå og afdække de afguder der kan skabe en usund afhængighed i vores liv. Ordet er måske lidt fremmed for os i dag, men det er ligeså relevant i dag, som dengang Moses ødelagde gulvkalven, israelitternes afgud, i ørkenen.

Men hvad er en afgud? En afgud er en ting, person, værdi eller ideologi som du finder din beskyttelse og sikkerhed hos, i stedet for hos Gud. Derfor kan alt i princippet blive vores afgud. Magt, indflydelse, børn, ægtefælle, sex, religiøsitet eller penge kan blive en konkurrent til Gud i vores liv. Men det er usundt, for kun Gud er værdig til at blive tilbedt.

[resource id=”2002″]

[resource id=”2004″]

[resource id=”2006″]

[resource id=”2008″]

Seneste blogindlæg

“Vil du være min ven?”

“Vil du være min ven?”

"Vil du være min ven?" Blogindlæg om fællesskab Hver tirsdag er der legestue i Skjern Bykirke fra 10-12. En dag kom der en lille pige hen til mig og spurgte frimodigt og forventningsfuld: ”Vil du være min ven?” Det gjorde mig glad med denne åbenhjertighed og direkte...

læs mere
Når I faster!

Når I faster!

Jesus siger ”når I faster” til sine disciple i Matthæusevangeliet 6,16. Han siger ikke ”hvis I faster!” Gennem mange år havde jeg ikke nogen praktisk forståelse og erfaring af det at faste

læs mere