Skjern BykirkeGuds rige ligner et frø
Guds rige ligner et frø

Hvad ligner Guds rige? Det ligner et sennepsfrø, som en mand tog og såede i sin have, og det voksede op og blev et helt træ, og himlens fugle byggede rede i dets grene.”

Når man ser ud af vinduet på sin have i februar, kan det godt opleves lidt ufrugtbart. Der er ikke meget grønt at se. Der er måske lidt sne tilbage hist og pist. Haven er i dvale og ser ikke ud til at vågne.

Guds rige sammenlignes med et frø, som en mand såede i sin have. Et sennepsfrø er en meget lille plante, der ikke ser ud af noget særligt, indkapslet i en skal sammen med en portion næring til den første vækst. Under de rette betingelser (vand og varme) aktiveres planten fra dvaletilstanden.

Guds rige ser heller ikke ud af noget særligt, men under de rette betingelser (Guds ord og Helligånden) kan det udvikle sig til noget meget stort. Gud ønsker at vække os fra et liv i dvaletilstand.

Vores liv er en have som mangler planter. Guds rige bliver strøet ud som små frø i vores have og kan spire lige midt i det mest ugæstfrie ørkenlandskab eller den vinterfrosne have. Men vi kan ikke se det liv, som rører sig under jorden.

Seneste blogindlæg

“Vil du være min ven?”

“Vil du være min ven?”

"Vil du være min ven?" Blogindlæg om fællesskab Hver tirsdag er der legestue i Skjern Bykirke fra 10-12. En dag kom der en lille pige hen til mig og spurgte frimodigt og forventningsfuld: ”Vil du være min ven?” Det gjorde mig glad med denne åbenhjertighed og direkte...

læs mere
Når I faster!

Når I faster!

Jesus siger ”når I faster” til sine disciple i Matthæusevangeliet 6,16. Han siger ikke ”hvis I faster!” Gennem mange år havde jeg ikke nogen praktisk forståelse og erfaring af det at faste

læs mere