Skjern BykirkeNyhedsbrev december 2016
Nyhedsbrev december 2016

Hvad er dit største ønske?

Hver eneste jul bliver vi mindet om, at vi skal eje mere, for at blive lykkelige og glade. Vi er forbrugere, som holder hjulene i økonomien og økonomien i julen i gang. Det holder samfundsudviklingen på sporet. Men tingene tilfredsstiller sjældent vores dybeste længsel.

Hvad med en alternativ ønskeliste:

  1. Et langt håndskrevet brev.
  2. Et varmt knus.
  3. En tur i skoven med familien.
  4. En historie.
  5. En sang.

I kirken vil vi gerne minde om det, som ikke kan købes for penge: Glæde, fred, håb, tro, tilgivelse og kærlighed. Det vi ikke behøver at eje for at gøre os glade. Jesus er gaven over dem alle. Han er gaven til os alle. Ham kan vi have fællesskab med. Han tilfredsstiller vores største ønsker og dybeste længsler.

”Glæd jer altid i Herren! Jeg siger atter: Glæd jer! Lad jeres mildhed blive kendt af alle mennesker. Herren er nær. Vær ikke bekymrede for noget, men bring i alle forhold jeres ønsker frem for Gud i bøn og påkaldelse med tak. Og Guds fred, som overgår al forstand, vil bevare jeres hjerter og tanker i Kristus Jesus.” (Fil 4,4-7)


 

Julen står for døren – diakonal hjælp 

En glædens tid for mange, mens andre kæmper for at få livet til at hænge sammen. Skjern Bykirke medvirker igen i år med julehjælp i form af julekurve til dårligt stillede familier. Det sker sammen med en række andre lokale organisationer under overskriften “Tvillingebyernes julehjælp”.

Vi har desuden fået en ansøgning fra Værestedet om økonomisk hjælp til madbilletter til familier der slider med at få økonomien til at hænge sammen.

Værestedet drives af KFUMs sociale arbejde i Danmark, og er en café og et værested for ensomme, socialt udsatte.  Udover socialt samvær kan man købe sig et varmt måltid mad og få gratis gældsrådgivning.

Vi har netop doneret kr. 10.000 til madbilletter, som giver trængende mennesker mulighed for at få et måltid mad på Værestedet. Pengene kommer fra Bykirkens midler til at fremme lokal diakoni.

 


Indsamling ved Bykirkens gudstjenester

Vinteren står for døren i Mellemøsten, titusinder flygter med døden i hælene fra borgerkrigen i Syrien. Særligt de kristne er forfulgt. Gennem Mission Øst vil vi ved december måneds gudstjenester samle ind til basale fornødenheder i flygtningelejrene.

Læs mere her: http://www.miseast.org/syrien/home_kd1405

I november måned blev der samlet kr. 3.970 ind til foreningen “Agape”. Foreningen udøver og fremmer kirkeligt socialt arbejde (diakoni) I Danmark, og hjælper mennesker, når livet gør ondt.

 

Indsamling ved gudstjenester:
Giv kontanter – eller anvend Skjern Bykirkes MobilePay eller Swip.
Nr. 26622661 er nummeret til begge tjenester.

Seneste blogindlæg

“Vil du være min ven?”

“Vil du være min ven?”

"Vil du være min ven?" Blogindlæg om fællesskab Hver tirsdag er der legestue i Skjern Bykirke fra 10-12. En dag kom der en lille pige hen til mig og spurgte frimodigt og forventningsfuld: ”Vil du være min ven?” Det gjorde mig glad med denne åbenhjertighed og direkte...

læs mere
Når I faster!

Når I faster!

Jesus siger ”når I faster” til sine disciple i Matthæusevangeliet 6,16. Han siger ikke ”hvis I faster!” Gennem mange år havde jeg ikke nogen praktisk forståelse og erfaring af det at faste

læs mere