Skjern BykirkeNyhedsbrev februar 2017
Nyhedsbrev februar 2017

Enhver af os har en navle

Enhver af os har en navle. Et ar, en knude på maven, som vidner om den allerførste med-menneskelige relation i livet: de ni måneders forbundethed mellem mor og barn. Hvis vi i vores samfundstænkning tog højde for den relation, tror jeg vi ville få en markant anden tilgang til hinanden. Jeg er sikker på at det ville påvirke positivt i forhold til måden vi ser på hinanden. Ethvert menneske du møder har en navle.

Det er en tung byrde at placere på et menneskes skuldre, at skulle stå med ansvaret for hvornår livet begynder, og hvorvidt livet skal kunne afsluttes. Man skal hverken være religiøs eller videnskabsmand eller nødhjælpsarbejder for at vide, at livet spirer når sædcelle møder æg. Så er der dannet liv. Mikroskopisk i begyndelsen, ja, men efter nogen måneder sparker barnet. Et nyt menneske er blevet til. En lillebitte krop inden i mors krop. Forbundet af navlestreng og moderkage, og dog forskellige, med hvert sit dna.

Navlestrengen er det stærkeste udtryk for medmenneskelighed; den forbinder to kroppe, mors og barnets. Et afhængighedsforhold som mærker os med en navle for resten af livet.

Når barnet fødes klippes navlestrengen. Men enhver af os har en navle.

Jesus havde en også navle. Her finder vi det som adskiller den kristne tro fra alle andre guder og religioner: Gud selv har en navle! Jesus, Guds søn som blev født julenat, er med egne ord “Menneskesønnen” – han bærer et ar, en “solidaritetens knude” midt på maven. Det fortæller os om menneskets uendelige værdi, at Gud selv blev som alle os andre.

Da han blev korsfæstet fik Jesus tilføjet yderligere fem ar: Hænder, fødder og ét i siden.
Jesu seks ar vidner samlet set om menneskets værdi (navlen) og hvad det kostede Gud at redde os fra  undergang (korsets ar).

 


Årsfest og Fastelavnsfejring i Børnekirken

Velkommen til årets mest gakkede Årsfest I Børnekirken og efterfølgende Fastelavnsfejring!

Årsfesten (generalforsamling) begynder søndag d. 26. februar kl 14.00 på Cirklen med efterfølgende Fastelavnsfejring kl 14.30! Det hele foregår som sædvanligt helt uformelt og ganske fornøjeligt:-)

Du er velkommen til at invitere venner fra byen til at være med til begge dele, så vi kan fortælle så mange som muligt om, hvor fantastisk det er, at være i SKJERN BYKIRKES BØRNEKIRKE!

Forældrene kan tage til gudstjeneste kl 15.30 og så følger børn og ledere efter kl. ca. 16.15 til fælles nadverfejring.

PS. Både børn og voksne er velkommen til at komme i skønne eller skøre kostumer i alle afskygninger! 

 


Status på kirkebyggeri

Arkitekt og ejer af Nygade 48, Bo Christensen er nu ved at lægge sidste hånd på aftalen med Seniorcentret; modellen vil også danne grundlaget for en kommende aftale med Bykirken.

Pt. arbejder Bo Christensen også på udbudsmaterialer vedr. ombygningen, disse forventes tilbage fra diverse firmaer med priser sidst på måneden. Når Bo har modtaget priserne, kan Bykirkens byggeudvalg indlede forhandlinger om materialevalg mv. til vores nye kirkebygning.

Når der er enighed om indretningen og materialevalg, kan vi indlede forhandlinger med div. banker og kreditforeninger om finansiering af de ca. 3.000.000kr, vi har brug for at låne til betaling af byggeriet ud over vore indsamlede midler.

Det forventes, at ombygningen af Nygade 48 påbegyndes i løbet af april måned, og at Seniorcentret er klar til indflytning inden jul i år. Umiddelbart forventer Bo Christensen, at det samme er tilfældet med Bykirkens del, men lad os nu se om det er realistisk!

Lad os håbe og bede om, at der nu kommer gang i ombygningen, og at det må blive til stor velsignelse.

 


Generalforsamling 2017

Mandag 20. marts kl. 19.00 

Det er vigtigt at du møder op, giver din røst til kende, lytter og er med til at sætte kursen for tiden der kommer. Vi står overfor et byggeri, men bestyrelsen har desuden gjort sig tanker om vigtigheden af  smågrupper, diakoni, gudstjenesten, – alt sammen noget der vedrører menighedens liv og vækst.

Vel mødt til Bykirkens generalforsamling mandag 20. marts kl. 19.00 – 21.30 (kaffe undervejs).

Sted: Grenescenen I Kulturcentret, Skjern.

 


Sommercamp på Gammelbro

(uge 27)

Så er programmet for Sommercamp kommet!  Drømmer du også om at sidde i solen og nyde livet med sand mellem tæerne og udsigt over Lillebælt? Sommercamp på Gammelbro Camping er en fælles campingferie for folk fra forskellige menigheder rundt i Danmark. Der er ikke noget stort budget eller et propfyldt program alle dage, – til gengæld en god oplevelse af at være på ferie i fællesskab.

Program og tilmelding sker via Københavnerkirkens hjemmeside

Hvis du vil bo i hytte: Du kontakter selv Gammelbro Camping, og booker en hytte, og tilmelder dig derefter her:

https://www.kbhkirken.dk/sommercamp/

 

Hvis du bor i telt eller campingvogn: Tilmeld dig her:

https://www.kbhkirken.dk/sommercamp/

 

Derefter giver du besked til Morten på morten@skjernbykirke.dk, så sørger vi for en plads til alle I Sommercamp-området.

Efter tilmeldingsfristen (1. juni) får du besked om hvilken plads du skal ligge på.This is a text block. You can use it to add text to your template.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


Indsamling ved Bykirkens gudstjenester

I januar måned samlede vi kr. 13.676 ind at støtte evangelisten Abera Fekeres arbejde ud fra den lutherske Mekane Yesus kirke. Det koster kr. 2.492 pr. måned at have en evangelist ansat, dvs. vi sponserer helt konkret hans ansættelse i 5 ½ måned. Læs mere om arbejdet her

I februar måned samler vi ind til støtte af de studenter uden SU, som læser teologi på Dansk Bibel Institut, en privat præsteuddannelse, hvor bla. en af menighedens præster, Morten, har studeret. Læs mere på:

 

 

 


Datoer

  • Søndag 26. februar: Årsfest og Fastelavnsfejring i Børnekirken
  • Mandag 20. marts kl. 19.00: 2017 Generalforsamling
  • Mandag 3. juli – lørdag 8. juli (uge 27): Sommercamp på Gammelbro

Seneste blogindlæg

“Vil du være min ven?”

“Vil du være min ven?”

"Vil du være min ven?" Blogindlæg om fællesskab Hver tirsdag er der legestue i Skjern Bykirke fra 10-12. En dag kom der en lille pige hen til mig og spurgte frimodigt og forventningsfuld: ”Vil du være min ven?” Det gjorde mig glad med denne åbenhjertighed og direkte...

læs mere
Når I faster!

Når I faster!

Jesus siger ”når I faster” til sine disciple i Matthæusevangeliet 6,16. Han siger ikke ”hvis I faster!” Gennem mange år havde jeg ikke nogen praktisk forståelse og erfaring af det at faste

læs mere