Skjern BykirkeNyhedsmail januar 2018
Nyhedsmail januar 2018

Godt Nytår! Læs her om:

  • Har vi en medvinds-kristendom?
  • Kirkebyggeriet gået i gang
  • SommerCamp
  • Visionsdag
  • Børnekirken

 


Har vi en medvinds-kristendom?

De sidste par uger er debatten om vielse af homoseksuelle i kirken igen blusset op. Vi er nogen, der mener, at det ikke har Guds ord med sig.

Jeg har i den forbindelse mærket hvordan journalister, præster og politikere bøjer og fortolker den kristne tro og teologi så den tilpasser sig tiden.

De påstår, at der er mange ting i Bibelen, som vi ikke længere tager alvorligt, fordi det ikke passer ind i vores moderne syn på tingene. Kristendommen forstås som et spejl af vores tid, som bekræfter os i det vi i forvejen tror, tænker og føler. En medvinds-kristendom.

Men troen på Jesus er ikke bare en bekræftelse af alt, hvad vi måtte mene i forvejen. Jesus beskriver sig selv som en sten, man snubler over, som man rent faktisk kan slå sig på.

Jesus taler almenmenneskelig vantro og afgudstro ret imod. Det er en tro, der kalder sine disciple (ja det ord bruger Bibelen faktisk om sine efterfølgere) til at opgive alt ens eget, koste hvad det vil, og følge i Jesu fodspor.

Troen på Jesus er radikalt anderledes, end vores naturlige tilskyndelse. Kristentroen siger os noget, vi ikke kunne sige os selv. Når Guds ord og menneskers ord kolliderer, så er det Guds ord vi må adlyde.

Morten Rugager Kristensen, præst

 


Kirkebyggeriet er gået i gang

2. januar rykkede håndværkerne ind på Nygade 48 og påbegyndte ombygningen fra slagteri til kirkebygning. De begyndte med kirkesalen, hvor det i første omgang er isolering af væggene som der er fokus på.

Byggeudvalget arbejder stadig med de sidste detaljer vedr. akustikken, men forventer at være helt på plads med dette i indeværende uge.

Frivillige begynder i denne weekend på at grave fjernvarme og kloakrør ind til teknikrummet i foyeren.

Dejligt at der er så mange som vil bidrage med deres arbejdsindsats, og fantastisk der hver gang dukker nogle fra menigheden op med bespisning.

 


 

SommerCamp

Men det hele skal ikke handle om kirkebyggeri. I uge 28 er der igen mulighed for at tage på camping med kirken. Det foregår på Gammelbro Camping ved Haderslev fra mandag d. 9. juli til lørdag d.14. juli.

Der er gode faciliteter på campingpladsen med indendørs svømmehal, stor legeplads, minigolf og en dejlig strand.

Hver formiddag er der møde med børneprogram og om aftenen er der møde for de voksne. Hele eftermiddagen kan bruges til at slappe af, hygge sig med ungerne eller tage på tur.

Programmet er ved at blive trykt og kommer ud inden for den næste måned.

 


Visionsdag

Lørdag d. 20. januar holder bestyrelsen sin årlige visionsdag. Det er en dag, hvor vi tager os tid til at kigge lidt længere frem og snakker ideer og drømme for Skjern Bykirke.

I år bliver der selvfølgelig særlig fokus på, hvordan vi får skruet den bedste kirkebygning sammen, for de penge vi har. Vi får bl.a. besøg af Niels Jørn Fogh, som skal holde et oplæg for bestyrelsen om “Udholdenhed”.

Han har også individuelle samtaler med præsterne. Og om søndagen skal han prædike til gudstjenesten kl. 15.30.


 

Børnekirken

Vi har i denne periode delt de store i børnekirken i hhv piger og drenge og fundet nye ledere til pigerne. Det har givet mindre gruppestørrelser i børnekirken til glæde for både børn og ledere.

Det vil sige, at vi nu bruger fem rum til børnene under hver gudstjeneste, ét rum til de mindste under 3 år, ét rum til juniorerne, og tre rum til børn fra 3 år til 3. klasse.

Vi kan også lige nævne, at lørdag d. 10. marts 2018 er der inspirationskonference for ledere i børnekirken på Grejsdalens Efterskole, hvor flere ledere fra Børnekirken tager med.

 


Kort vej til netværk

The City er menighedens intranet, hvor vi kommunikerer!

Nu er der mulighed for nem og hurtig hjælp til at komme i gang med at bruge The City aktivt.Ved hjælp af små kort videoer kan du få instruktion i én ting ad gangen.

Forside

Du kan også få adgang til videoerne på forsiden af www.skjernbykirke.dk under menupunktet “The City” i hovedmenuen øverst til højre.

 


Indsamling i december

I december 2017 blev der indsamlet 22.717 kr til lokal diakonal
hjælp, inklusiv julehjælp.

 


Datoer

  • 10. marts 2018: Inspirationskonference for ledere i Børnekirken
  • Uge 28: SommerCamp

Seneste blogindlæg

“Vil du være min ven?”

“Vil du være min ven?”

"Vil du være min ven?" Blogindlæg om fællesskab Hver tirsdag er der legestue i Skjern Bykirke fra 10-12. En dag kom der en lille pige hen til mig og spurgte frimodigt og forventningsfuld: ”Vil du være min ven?” Det gjorde mig glad med denne åbenhjertighed og direkte...

læs mere
Når I faster!

Når I faster!

Jesus siger ”når I faster” til sine disciple i Matthæusevangeliet 6,16. Han siger ikke ”hvis I faster!” Gennem mange år havde jeg ikke nogen praktisk forståelse og erfaring af det at faste

læs mere