Skjern BykirkeOm figner og optimisme
Om figner og optimisme

2020 har indtil videre været et mærkeligt år, ikke mindst på grund af corona-smitten. Der råder stor afmagt og fortvivlelse over verdens tilstand. Men der er grund til optimisme.

De sidste par uger har der nemlig hængt masser af modne frugter på de tre bornholmske figentræer, som står udenfor kirkesalen. Et flot syn i Vestjylland. Jeg har plukket nogle stykker og kan skrive under på, at de smager skønt. Skær frugten i skiver sammen med tomater og en kugle af frisk mozzarellaost, der drysses med salt og peber og rigeligt med olivenolie. Det smager af sommer!

Når jeg ser en figen på et grønt træ, bliver jeg glad! For i Bibelen bruger Jesus figentræets blomstring til at minde os om at han står lige for døren: “Lær denne lignelse af figentræet: Når dets grene bliver bløde og får blade, ved I, at sommeren er nær. Sådan skal I også vide, når I ser alt dette ske, at han står lige for døren.”

Der er al mulig grund til optimisme midt i en verden som synes at løbe mere og mere løbsk. Gud er i kontrol og Jesus er lige rundt om hjørnet. Han kommer og retter op, holder dom og gør alting nyt.

Indtil da skal vi gøre vores bedste for at elske vores næste, og gøre det bedste for at de gode nyheder om Jesus bliver spredt, hvor vi nu er sat.

Jesu genkomst er verdens håb. Han står lige for døren. Der er grund til optimisme. Som forfatteren Poul Hoffmann udtrykker det: “Kristus kommer ikke for at tage noget fra nogen, undtagen sorgen og lidelsen, synden og døden. Alt, hvad der er sand og ægte glæde ved i denne verden, alt, hvad der virkelig fortjener navn af kærlighed, skønhed, godhed, sandhed – det kommer han selvfølgelig for at give os for evigt. Det er ham, der har skabt det alt sammen, det er ham, vi har det fra, og han tager ikke sine gaver tilbage.”

Hav en skøn sensommer!

Jens Lomborg, præst i Skjern Bykirke

Seneste blogindlæg

“Vil du være min ven?”

“Vil du være min ven?”

"Vil du være min ven?" Blogindlæg om fællesskab Hver tirsdag er der legestue i Skjern Bykirke fra 10-12. En dag kom der en lille pige hen til mig og spurgte frimodigt og forventningsfuld: ”Vil du være min ven?” Det gjorde mig glad med denne åbenhjertighed og direkte...

læs mere
Når I faster!

Når I faster!

Jesus siger ”når I faster” til sine disciple i Matthæusevangeliet 6,16. Han siger ikke ”hvis I faster!” Gennem mange år havde jeg ikke nogen praktisk forståelse og erfaring af det at faste

læs mere