Skjern BykirkeTilbed Gud for din egen skyld
Tilbed Gud for din egen skyld

Om tilbedelse #4

På vores tur til Mission Worship i Eastbourne i det sydlige England, hørte jeg et foredrag om, hvad tilbedelse er. Det har fyldt meget siden, og jeg har lyst til at dele det med jer. Vi er nået til det fjerde punkt ud af fire, og du kan læse de tre første indlæg i serien her (det første, det andet og det tredje):

Tilbed Gud for din egen skyld

2 Kong 17,7-17 fortæller, hvordan israelitterne begynder at tilbede andre guder, og hvordan det stille og roligt ødelægger deres forhold til Gud og hinanden. Der er en sammenhæng mellem, hvem vi tilbeder, og hvordan vores liv ser ud. Det hænger sammen og påvirker alt. Hvem eller hvad, vi tilbeder, påvirker vores ægteskab, vores familieliv, vores relationer, vores syn på arbejde og kirke.

Lad os tage et eksempel. Hvis jeg tilbeder (det vil sige finder min trøst og glæde og ’frelse’) i mit fjernsyn, får det konsekvenser for, hvordan mit liv ser ud. Hvis jeg bruger fjernsynet som opfyldelsen af mine dybeste behov for fællesskab og kærlighed, så vil det påvirke mit syn på mit ægteskab, min familie, mine venner og mit arbejde. Finder jeg først og fremmest mine værdier i mit fjernsyn eller i Guds ord? Tilbeder jeg den eneste sande Gud, eller tilbeder jeg mit fjernsyn?

Når jeg skal opdrage mine børn, er det så først og fremmest mit fjernsyn der får lov til at bestemme, hvordan mine opdragelsesmetoder ser ud, eller er det Gud? Det samme spørgsmål kunne stilles om alt muligt andet. Tilbeder jeg min ægtefælle, mine børn, mit arbejde, min golf-fettish, min økoaktivisme, min bil, mit studie, mine bøger, min indretning, mit tøj, mit hår, mine forældre, mig selv, så vil det få konsekvenser for, hvordan mit liv ser ud. Bibelen påstår at det er meget sundere, sjovere og mere holdbart at tilbede Gud, end alt muligt andet end ham.

2 Mos 20, 2-6: Jeg er Herren din Gud … Du må ikke have andre guder end mig. Du må ikke lave dig noget gudebillede i form af noget som helst oppe i himlen eller nede på jorden eller i vandet under jorden. Du må ikke tilbede dem og dyrke dem, for jeg, Herren din Gud, er en lidenskabelig Gud … dem, der elsker mig og holder mine befalinger, vil jeg vise godhed i tusind slægtled.

 

 

 

Seneste blogindlæg

“Vil du være min ven?”

“Vil du være min ven?”

"Vil du være min ven?" Blogindlæg om fællesskab Hver tirsdag er der legestue i Skjern Bykirke fra 10-12. En dag kom der en lille pige hen til mig og spurgte frimodigt og forventningsfuld: ”Vil du være min ven?” Det gjorde mig glad med denne åbenhjertighed og direkte...

læs mere
Når I faster!

Når I faster!

Jesus siger ”når I faster” til sine disciple i Matthæusevangeliet 6,16. Han siger ikke ”hvis I faster!” Gennem mange år havde jeg ikke nogen praktisk forståelse og erfaring af det at faste

læs mere